Zastava Srbije

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Mjere zabrane kretanja i obaveznog nošenja maski su neustavne

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je elektronskim putem održao redovnu, 120. sjednicu Velikog vijeća Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Više

VLADA FBIH: Utvrđeni prijedlozi zakona o provođenju odluka sudova, o stečaju, o dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici

Na prijedlog Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada FBiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila Odluku o dodjeli finansijske pomoći izvozno orjentiranim privrednim društvima, zadrugama, obrtima i drugim pravnim subjektima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora u okolnostima pandemije COVID-19.

Više

ZAKON O PRAZNICIMA REPUBLIKE SRPSKE: Povodom Božića za vjernike katoličke vjeroispovijesti neradni dani su 24. i 25. decembar 2020. godine

U skladu sa članom 7. i 8. Zakona o praznicima Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 43/2007 i "Sl. glasnik BiH", br. 77/2016 - rješenje US BiH), vjerski praznik je katolički Božić, koji se praznuje na Badnji dan i dan Božića, tako da vjernici katoličke vjeroispovijesti, u dane 24.12.2020.godine (četvrtak) i 25.12.2020. (petak) imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta.

Više

PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O PRIMJENI ZAKONA O POREZU NA DOBIT: Od 1. januara 2021. godine poreznim obveznicima propisana obaveza da prijavu poreza na dobit, porezni bilans, prijave poreza po odbitku i drugu propisanu dokumentaciju podnose elektronskim putem

Porezna uprava FBiH saopćila je da je Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni zakona o porezu na dobit ("Sl. novine FBiH", br. 87/2020), čija primjena počinje 1. januara 2021. godine, svim poreznim obveznicima propisana obaveza da prijavu poreza na dobit, porezni bilans, prijave poreza po odbitku i drugu dokumentaciju propisanu Zakonom o porezu na dobit ("Sl. novine FBiH", br. 15/2016 i 15/2020) podnose elektronskim putem.

Više

31. DECEMBAR 2020. GODINE ROK ZA PRIJAVU ZA MORATORIJ I KORONA-MJERE KOD KREDITA

Mjere koje su u vlasti u Federaciji BiH i Agencija za bankarstvo osmislile za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa traju do kraja godine.

Više

VLADA KANTONA SARAJEVO I PRIVREDNA KOMORA DOGOVORILI MODEL POMOĆI PRIVREDNICIMA: Predviđeno finansiranje dijela minimalne mjesečne neto plaće za juni i juli 2020. godine

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić potpisao je Sporazum o realizaciji aktivnosti za implementaciju finansiranja dijela minimalne mjesečne neto plaće za juni i juli 2020. godine sa predsjednikom Privredne komore KS Muamerom Mahmutovićem.

Više

POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI POREZNE UPRAVE FBIH SA KANTONALNIM TUŽILAŠTVOM KS

Porezna uprava Federacije BiH saopćila je da je u Sarajevu potpisan Protokol o saradnji ove uprave i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Ovaj protokol predstavlja rezultat aktivnosti u okviru projekta koje je podržala Britanska ambasada. Protokol o saradnji su potpisali direktor Porezne uprave Šerif Isović i glavna kantonalna tužiteljica Sabina Sarajlija, u prisustvu ambasadora Velike Britanije u BiH Matthew Fielda.

Više