Zastava Srbije

ZAKON O PROGLAŠENjU 25. NOVEMBRA DANOM DRŽAVNOSTI RBIH: Četvrtak 25. novembar 2021. godine neradni dan

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o proglašenju 25. novembra Danom državnosti Republike Bosne i Hercegovine ("Sl. list RBiH", br. 9/1995), utvrđeno da je 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine državni praznik, te tog dana državni organi, preduzeća i druga pravne osobe ne rade.

Više

ZAKON O ZAŠTITI, OČUVANJU I UPOTREBI JEZIKA SRPSKOG NARODA I ĆIRILIČKOG PISMA: Pojedinim odredbama Zakona povrijeđeni vitalni nacionalni interesi konstitutivnog hrvatskog i konstitutivnog bošnjačkog naroda

U Banjoj Luci je, 23. novembra 2021. godine, održana 137. sjednica Vijeća za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Vijeće) koje je, u skladu sa Ustavom i Zakonom propisanim nadležnostima, utvrdilo da su odredbama čl. 10. i 14. stav 2. Zakona o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma povrijeđeni vitalni nacionalni interesi konstitutivnog hrvatskog i konstitutivnog bošnjačkog naroda. Istom odlukom utvrđeno je takođe da odredbama čl. 3, 5, 8. i 9, kao i odredbama ostalih članova istog zakona, nisu povrijeđeni vitalni nacionalni interesi navedenih konstitutivnih naroda.

Više

ZAKON O LIJEKOVIMA I MEDICINSKIM SREDSTVIMA RS: Vijeće naroda RS nije postiglo saglasnost o Zakonu

Vijeće naroda Republike Srpske nije postiglo saglasnost o Zakonu o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske u vezi s odlukom o pokretanju postupka zaštite vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda.

Više

JAVNI POZIV ZA DODJELU PODSTICAJA ZA DIGITALNU TRANSFORMACIJU POSLOVANJA: Javni poziv otvoren 15 dana. Maksimalna vrijednost podsticaja koji se može dodijeliti korisniku podsticaja je 20.000 KM

Ministarstvo privrede i preduzetništva objavilo je Javni poziv za dodjelu podsticaja za digitalnu transformaciju poslovanja malih i srednjih preduzeća.

Više