Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: Imenovane sudije Ustavnog suda FBiH

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine jednoglasno je usvojio Izvještaj Mandatno-imunitetske komisije i time verifikovao mandat delegatkinji u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Edini Abdić Pleho iz reda Ostalih iz Unsko-sanskog kantona.

Više

NACRT ZAKONA O JAVNOM OKUPLJANJU U FBIH: Pravo na javno okupljanje može se ograničiti samo u izuzetnim slučajevima radi ostvarivanja demokratskih načela u interesu sigurnosti građana, javnog poretka ili morala ili zaštite prava i sloboda drugih lica koje se zasniva na principima proporcionalnosti, što se utvrđuje u svakom konkretnom slučaju

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, utvrdila Nacrt zakona o javnom okupljanju kojim se osigurava primjena najvišeg nivoa međunarodno priznatih prava i sloboda utvrđenih u međunarodnim dokumentima navedenim u Aneksu Ustava FBiH.

Više

JAVNE KONSULTACIJE O PREDNACRTU PRAVILNIKA O STANICAMA ZA PUNJENJE VOZILA NA PRIRODNI GAS: Rok za sugestije 3. novembar 2022. godine

U skladu sa tačkom 4 Smjernica za postupanje republičkih organa uprave o učešću javnosti i konsultacijama u izradi zakona (“Sl. glasnik RS”, br. 123/2008 i 73/2012), Ministarstvo energetike i rudarstva, u cilju obavljanja javnih konsultacija, poziva zainteresovana lica da dostave komentare i sugestije na prednacrt Pravilnika o stanicama za punjenje vozila na prirodni gas.

Više

ZAVOD ZA STATISTIKU FBIH: U septembru najviše poskupjeli odjeća i obuća

Potrošačke cijene u Federaciji BiH u septembru su u prosjeku porasle za 1,5 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je godišnja inflacija iznosila 18,1 posto.

Više