Zastava Srbije

ZAKON O KOMUNALNIM TAKSAMA RS: Zakon nije ispunio očekivanja

Zakon o komunalnim taksama RS, koji je ukinuo plaćanje reklama na javnim površinama, na snazi je osam mjeseci, a predstavnici pojedinih opština i gradova ne dijele mišljenje Ministarstva finansija da je zakon opravdao svrhu i tvrde da su samo djelimično uspjeli nadoknaditi gubitak ukupno 17 miliona KM, bez kojih su ostali stupanjem na snagu pomenutog zakona.

Više

URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA BIH: BiH bi mogla platiti 28 miliona KM za neiskorištene lične karte

Ured za reviziju institucija BiH upozorio je da bi Bosna i Hercegovina mogla da plati 28 miliona KM za nabavku ličnih karata koje su ugovorene, ali nisu iskorištene.

Više

MINISTARSTVO ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE KS: Roditelji će moći upisati djecu u vrtiće i u septembru

Iz Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS poručuju roditeljima, čija djeca nisu upisana u julskom upisnom roku, ili žele promijeniti predškolsku ustanovu u koju im je dijete primljeno, da će u septembru imati mogućnost odabira predškolskih ustanova.

Više

U 2021. GODINI INVESTICIJE U BIH IZNOSILE BLIZU MILIJARDU KM

Priliv direktnih stranih investicija u Bosnu i Hercegovinu u 2021. godini iznosio je 971,2 miliona KM, pokazuju podaci Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) koja je objavila rezultate statističkog istraživanja o direktnim stranim investicijama za 2021. godinu.

Više