Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

USTAVNI SUD ODLUČIT ĆE O STUPANJU NA SNAGU ZAKONA KOJIM RS ODBACUJE „INZKOV ZAKON“

Na sjednici Zajedničke komisije NSRS-a i Vijeća naroda za usaglašavanje zakona nisu usaglašeni akti koji su razmatrani u vezi s odlukama o pokretanju postupka zaštite vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda i uloženim amandmanima Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS-a.

Više

GRANICU BIH ZA POLA GODINE PREŠLO VIŠE OD 11 MILIONA PUTNIKA: Pripadnici Granične policije BiH evidentirali su u prvom polugodištu 64 krivična djela falsifikovanja isprava

Granična policija Bosne i Hercegovine u prvih šest mjeseci ove godine registrovala je prelazak 11.134.811 lica preko granice BiH, od čega na ulazu 5.512.378 i na izlazu 5.604.433 lica.

Više

ODRŽANA SJEDNICA VLADE RS: Usvojena Strategija razvoja industrije Republike Srpske za period 2021 - 2027. godine

Vlada Republike Srpske prihvatila je, na 133. sjednici, u Banjaluci, Informaciju o statističkim pokazateljima stanja u oblasti prerađivačke industrije i njihovom kretanju u prvoj polovini 2021. godine.

Više

VLADA KANTONA SARAJEVO ĆE OVE SEDMICE RAZMATRATI UVOĐENJE OŠTRIJIH MJERA ZA SVE NEVAKCINISANE: Rasprava u javnosti o tome imaju li vlasti pravo na takav način uslovljavati građane

Vlada Kantona Sarajevo u idućoj sedmici će sa Kriznim štabom razmatrati uvođenje oštrijih mjera za sve nevakcinisane u ovom kantonu. Krizni štab traži da za dolazak na posao osoba mora biti vakcinisana ili dokazati da nije zarazna PCR ili drugim načinom testiranja.

Više

TRGOVINSKI DEFICIT FBIH U JULU 2021. OKO POLA MILIJARDE KM

Federacija BiH je u julu 2021. godine ostvarila izvoz u vrijednosti 741.732.000 KM, što je za 12,6 posto manje u odnosu na juni 2021. godine ili 34,1 posto više u odnosu na juli 2020. godine.

Više