Zastava Srbije

VLADA FBIH UTVRDILA NACRT ZAKONA O INFRASTRUKTURI PROSTORNIH PODATAKA

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, utvrdila Nacrt zakona o infrastrukturi prostornih podataka (IPP) Federacije BiH kojim se uređuju pravila za osnivanje, održavanje i razvoj infrastrukture prostornih podataka FBiH, njen sadržaj, kao i uspostavljanje i nadležnosti njenih tijela, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Više

ZAKON O ELEKTRIČNOJ ENERGIJI U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE: Federalna vlada usvojila program o prestrukturiranju elektroenergetskog sektora

Federalna vlada donijela je, na 188. sjednici održanoj u Sarajevu, Program o prestrukturiranju elektroenergetskog sektora u Federaciji BiH koji će biti dostavljen Parlamentu Federacije BiH radi davanja saglasnosti.

Više

PREPORUKE UREDA ZA REVIZIJU INSTITUCIJA BIH: Preispitati unutrašnju organizaciju u institucijama BiH

Vijeće ministara BiH treba razmotriti mogućnosti suštinskog preispitivanja postojeće unutrašnje organizacije u državnim institucijama, Upravna inspekcija Ministarstva pravde BiH osigurati provođenje nadzora nad primjenom propisa koji se odnose na pravilnike o unutrašnjoj organizaciji, a institucije treba da provode pravilnike po propisanim procedurama.

Više

DIREKCIJA ZA EVROPSKE INTEGRACIJE: BiH se od septembra 2018. nalazi u totalnom zastoju u ispunjavanju uvjeta za EU

Direkcija za evropske integracije (DEI) BiH sačinila je analizu za potrebe Parlamenta BiH o ispunjavanju uvjeta za pristupanje EU, posebno od septembra 2018. do danas. Podaci su dosta poražavajući.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O LIKVIDACIONOM POSTUPKU: Niža cijena postupka, efikasnije i brže

Vlada RS utvrdila je Prijedlog zakona o likvidacionom postupku, nakon što je Ministarstvu pravde dostavljena inicijativa Privredne komore i okružnih privrednih sudova u RS, da je potrebno pristupiti izmjenama i dopunama ovog zakona, odnosno donošenju novog zakona.

Više

REPUBLIKA SRPSKA OSTVARILA IZVOZ U VRIJEDNOSTI OD 2,14 MILIJARDI MARAKA

Republika Srpska je za sedam mjeseci ove godine u spoljnotrgovinskom poslovanju sa inostranstvom ostvarila izvoz u vrijednosti 2,149 milijardi KM ili jedan odsto manje nego u istom periodu lani, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Više

CIJELI KANTON SARAJEVO ĆE DO KRAJA 2020. BITI POKRIVEN KAMERAMA

Područje Kantona Sarajevo će do kraja 2020. godine kompletno biti pokriveno videonadzorom, što će znatno poboljšati efikasnost i efektivnost rada policije, potvrdio je sarajevski policijski komesar Nusret Selimović za Klix.ba.

Više