Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: 27. januara 2023. godine 1. vanredna sjednica – Razmatranje Prijedloga Budžeta FBiH za 2023. godinu

Zakazana 1. vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za petak, 27. januara 2023. godine nakon zavrsetka Konstituirajuce sjednice.

Više

VLADA KS: Donijeta Odluka o utvrđivanju osnovice i boda za obračun plaće zaposlenim koji primaju plaću iz Budžeta KS

Vlada Kantona Sarajevo donijela je Odluku o utvrđivanju osnovice i boda za obračun plaće zaposlenim koji primaju plaću iz Budžeta Kantona Sarajevo, za 2023. godinu, a koja podrazumijeva uvećanje plaće za pet posto za više od 14.500 uposlenika.

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O LEGALIZACIJI BESPRAVNO IZGRAĐENIH OBJEKATA RS: Dostupan prijedlog obrasca zahtjeva za izdavanje rješenja kojim se utvrđuje legalnost objekata. Ovaj obrazac nije obavezan niti za organ niti za stranku, jer Zakonom nije propisana obavezna forma i sadržina obrasca, već je sačinjen kako bi se strankama pojednostavilo pokretanje postupka i olakšalo unošenje potrebnih podataka

S ciljem rješavanja problema bespravno izgrađenih objekata, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS ukazuje na određene činjenice u vezi sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata ("Sl. glasnik RS", br. 93/2022):

Više