Zastava Srbije
Vesti slike

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE: BiH imenovao nositelje pravosudnih funkcija

Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tijekom drugog dana sjednice, koja se održava 20. i 21. prosinca 2023. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više
Vesti slike

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 28. decembra 2023. godine 12. sjednica - Razmatranje izvještaja

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kemal Ademović sazvao je 12. sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za četvrtak, 28. decembar 2023. godine sa početkom u 11 sati.

Više
Vesti slike

VLADA FBIH: Donijeto više odluka

Vlada FBiH je na prijedlog Federalnog ministarstva zdravstva donijela Odluku kojom je izmijenjena i dopunjena ranija Odluka o usvajanju Programa utroška 75 miliona KM sa kriterijima raspodjele sredstava sa tekućih transfera drugim nivoima vlasti i fondovima - transfer za sanaciju zdravstvenih ustanova u FBiH utvrđenih Budžetom FBiH za 2023. godinu ovom ministarstvu. Riječ je o povećanju ukupnih sredstava za 2,2 miliona KM.

Više
Vesti slike

NACRT ZAKONA O IMUNITETU RS: Transparency International ukazuje na dodatni prostor za nekažnjavanje korupcije na visokom nivou

Transparency International u BiH (TI BIH) upozorava da Nacrt zakona o imunitetu Republike Srpske koji će razmatra Narodna skupština RS otvara ogroman prostor za kriminal i nekažnjavanje krivičnih djela korupcije koja počine najviši zvaničnici.

Više