Zastava Srbije
Vesti slike

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Veći broj prijedloga zakona upućen na usaglašavanje Kolegiju Doma

Na 13. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na usaglašavanje Kolegiju Doma, radi nedostatka entitetske većine, upućen je zahtjev da se Prijedlog zakona o Vrhovnom sudu Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač poslanik Denis Zvizdić, razmatra po hitnom postupku.

Više
Vesti slike

VIJEĆE MINISTARA BIH: Donijeta Pravila o izmjenama i dopunama Pravila za konsultacije u izradi pravnih propisa

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto u nastavku 28. sjednice informirala je ministre o posjeti predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen Bosni i Hercegovini, kada je predstavljen Plan rasta za Zapadni Balkan, vrijedan ukupno šest milijardi eura, za period 2024 – 2027. godine.

Više
Vesti slike

ZAKON O PROGLAŠENjU 25. NOVEMBRA DANOM DRŽAVNOSTI REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE: Neradni dan povodom Dana državnosti BiH 25. novembar 2023. godine

Iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike su saopćili da se obilježavanje državnog praznika Dana državnosti s obzirom na to da pada u subotu ne prenosi na sljedeći radni dan. Taj dan će biti neradni za one državne organe, preduzeća i druga pravna lica koja rade subotom.

Više
Vesti slike

PREDNACRT IZMJENA I DOPUNA ZAKONA O ZAPOŠLJAVANJU STRANACA U FBIH: Utvrdit će se postupak i procedura izdavanja radne dozvole koju će federalni ministar rada i socijalne politike propisati pravilnikom

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopćilo je da je Ministarstvo pripremilo Prednacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca.

Više