Zastava Srbije

"MINI ŠENGEN" MOŽE UBRZATI EKONOMSKI OPORAVAK REGIJE: Pojednostavljenje procedura s ciljem bržeg protoka roba, ljudi i kapitala, digitalizacija procesa, rad bez viza u državama regije, mogućnost zajedničkog nastupa firmi na velikim tržištima, priznavanje diploma, samo su neki od benefita

Kako bi oporavile ekonomije od posljedica korona krize, ali i spremno dočekale naredni val pandemije, zemlje regiona moraju aktuelizirati razgovore o „mini Šengenu“, a BiH, kao država s najnižim procentom vakcinisanih, za ovaj bi plan trebala pokazati najveći interes.

Više

ZABRANA ULASKA STRANACA U ZEMLJU: Ova mjera se najčešće izriče zbog sumnje na ugrožavanja javnog zdravlja, podnošenje žalbe na rješenje o zabrani ne omogućava ulazak u BIH

Više od 4.500 stranaca lani nije dobilo zeleno svjetlo za ulazak u BiH, jer je procijenjeno da su opasni po bezbjednost, mir, javni poredak i zdravlje, što je rekordan broj u protekloj deceniji.

Više

VLADA RS POVUKLA NACRTE DVA ZAKONA IZ SKUPŠTINSKE PROCEDURE

Vlada Republike Srpske na današnjoj posebnoj sjednici, povukla je iz skupštinske procedure Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskoj policiji Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Više

IMUNITET NA KORONAVIRUS MOGAO BI BITI DUGOTRAJAN

Utvrđivanje trajanja imuniteta na infekciju koronavirusa presudno je za razumijevanje toka pandemije. Za sada, kliničke studije pokazuju kako će imunitet biti dugotrajan, prenosi Nature.

Više

DRŽAVNE INSTITUCIJE NA IME REPREZENTACIJE U 2020. POTROŠILE STO HILJADA KM

Da državne institucije nisu štedjele ni u 2020., pandemijskoj godini, pokazuje podatak da je 19 institucija samo na kafe, sokove i ručkove potrošilo skoro 90.000 KM.

Više

U PRIPREMI NOVI PROPISI EU: Od iduće godine u automobilima obavezna crna kutija

Od iduće godine u svim novim automobilima u Evropskoj uniji bit će obavezna crna kutija, a od 2024. imat će je i sva vozila koja se prvi put registruju.

Više

CIJENE NAFTE PORASLE ČETVRTU SEDMICU ZAREDOM

Na američkom je tržištu cijena barela ojačala 1 posto, na 71.64 dolara, najvišu razinu od oktobra 2018

Više