Zastava Srbije

VLADA RS: Donijeta Odluka o prihvatanju zaduženja Republike Srpske emisijom obveznica na međunarodnom finansijskom tržištu

Vlada Republike Srpske je na 22. posebnoj sjednici donijela Odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske emisijom obveznica na međunarodnom finansijskom tržištu.

Više

ZAKON O PODSTICAJIMA U PRIVREDI RS: Počela isplata podsticaja za povećanje plata radnika za treći obračunski period

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je da je rast prosječne neto plate u Srpskoj, koja je u februaru iznosila 984 KM i bila za 33 KM veća nego u FBiH, između ostalog, rezultat primjene Zakona o podsticajima u privredi Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 52/2019 i 78/2020), na osnovu kojeg su do sada isplaćena dva miliona KM.

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O JAVNOM REDU I MIRU: Zbog kršenja policijskog sata u Tuzlanskom kantonu kažnjeno 130 osoba

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru ("Sl. novine Tuzlanskog kantona", br. 5/2021) u Tuzlanskom kantonu je dao veće ovlasti u pandemiji. Nakon što je zakon stupio na snagu, policija je počela postupati po naredbama te su zbog kretanja u vrijeme policijskog sata 130 osoba novčano kaznili.

Više

KS: Za učenike koji u Sarajevu pohađaju online nastavu ne treba ljekarsko uvjerenje

Roditelji u Kantonu Sarajevo imaju pravo da se izjavom odluče o online modelu pohađanja nastave za svoje dijete, navodeći razloge za isto, bez da moraju pribaviti ljekarska uvjerenja, potvrđeno je to iz Vijeća roditelja KS.

Više

VLADA KS ĆE FINANSIRATI POREZE I DOPRINOSE UGOSTITELJIMA, BEZ OBZIRA NA DOZVOLJEN RAD BAŠTA

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić uputio je nekoliko pojašnjenja o finansiranju poreza i doprinosa ugostiteljima u periodu zabrane obavljanja registrirane djelatnosti.

Više