Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 23. februara 2022. godine 20. sjednica – Razmatranje prijedloga zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku pred Sudom BiH i o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović sazvao je 20. sjednicu Doma naroda za srijedu, 23. februar 2022. godine, sa početkom u 11 sati.

Više

ZAKON O FISKALIZACIJI: Fiskalizacije u Republici Srpskoj nije oslobođena nijedna privredna djelatnost

Novim Zakonom, za razliku od prethodnog, fiskalizacije u Republici Srpskoj nije oslobođena nijedna privredna djelatnost. Entitetska je vlada ostavila mogućnost da to učini posebnom Uredbom. Advokate je od fiskalizacije zasad spasio član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Više

U PRIPREMI NOVI ZAKON O OSNOVNOM VASPITANJU I OBRAZOVANJU

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske organizovalo je stručnu raspravu o novom Zakonu o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, čijoj izradi se pristupilo s ciljem unapređenja oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja u Republici Srpskoj i neophodnog usklađivanja važećih zakonskih rješenja sa reformskim procesima u ovoj oblasti.

Više

INICIJATIVA ZA UVOĐENJE DIFERENCIRANE MALOPRODAJNE MARŽE NA LIJEKOVE

Udruženje "Misli dobro" iz Banjaluke uputilo je inicijativu entitetskim vladama i nadležnim ministarstvima zdravlja za uvođenje diferencirane maloprodajne marže na lijekove, čijim usvajanjem bi došlo do pojeftinjenja lijekova u Bosni i Hercegovini, posebno onih skupljih.

Više