Zastava Srbije

SUD BIH: Uvodi se prenos suđenja na Youtube-u

Sud BiH počinje sa primjenom audio-vizuelnog prenosa suđenja u krivičnim postupcima putem Youtube platforme, odnosno posebno kreiranog i zaštićenog naloga za ovu pravosudnu instituciju, a prvi prenos biće realizovan u srijedu, 24. februara, sa suđenja u predmetu "Novalić i drugi".

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O DJEČJOJ ZAŠTITI: Pravo na materinski dodatak ostvaruje nezaposlena majka u trajanju od 12 mjeseci, a za blizance i svako treće i naredno dijete u trajanju od 18 mjeseci

Pronatalitetne mjere u Republici Srpskoj znatno su uticale na rast broja porodilja koje primaju materinski dodatak na 5.500 prošle godine u odnosu na 2.188 prije početka njihove primjene 2018. godine, rekao je direktor Javnog fonda za dječiju zaštitu Nedeljko Jović.

Više

BIH ZAOSTAJE U DIGITALIZACIJI I E-UPRAVI

Za razliku od zemalja regiona, a posebno Evropske unije, Bosna i Hercegovina ozbiljno zaostaje kada je riječ o digitalizaciji i e-upravi i ukoliko želimo da uhvatimo korak s vremenom nadležne institucije treba što prije da posvete posebnu pažnju ovom pitanju kako bi se olakšalo građanima te stvorili uslovi za razvoj ekonomije u BiH.

Više

DOSTUPNA MOBILNA APLIKACIJA EDNEVNIK ZA RODITELJE I UČENIKE

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske je, u okviru projekta "Opremanje vaspitno-obrazovnih ustanova u Republici Srpskoj računarskom opremom i softverom", implementiralo mobilnu android aplikaciju "EDUIS eDnevnik".

Više