Zastava Srbije

DOSTUPNA MOBILNA APLIKACIJA EDNEVNIK ZA RODITELJE I UČENIKE

23.02.2021.


Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske je, u okviru projekta "Opremanje vaspitno-obrazovnih ustanova u Republici Srpskoj računarskom opremom i softverom", implementiralo mobilnu android aplikaciju "EDUIS eDnevnik".

"eDnevnik" mobilna aplikacija je namijenjena roditeljima i učenicima osnovnih i srednjih škola (12 srednjih škola), sa ciljem da se unaprijedi i olakša komunikaciju svih učesnika u obrazovnom procesu.

Ova mobilna aplikacija pruža pristup svim informacijama o školskim aktivnostima učenika kroz brzu, jednostavnu i bezbjednu komunikaciju između učenika, roditelja i nastavnika.

Korišćenjem "EDUIS eDnevnik" mobilne android aplikacije roditelji na jednostavan i brz način u bilo koje vrijeme i sa bilo kog mjesta imaju uvid u ocjene, izostanke, vladanje, raspored časova, a uz visok nivo bezbjednosti podataka. Takođe, upotrebom ove mobilne aplikacije učenici u svakom momentu imaju uvid u svoje školske aktivnosti i obaveze, pristup čitavoj paleti elektronskih servisa, za realizaciju onlajn nastave i redovnih školskih aktivnosti, ali i zdravo tehnološko okruženje na njihovom putu obrazovanja.

Aplikacija je dostupna na gugl prodavnici (Google Play Store) i svi zainteresovani učenici i roditelji je mogu besplatno preuzeti i instalirati na svoje mobilne telefone.

Potrebno je da u pretraživaču na gugl prodavnici unijeti "EDUIS eDnevnik" i pretraga će prikazati željenu aplikaciju. Prijava u aplikaciji se vrši sa identičnim eDnevnik nalozima kao i na veb aplikaciji.

U narednom periodu Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske planira i razvoj iOS mobilne aplikacija "EDUIS eDnevnik".


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 19.02.2021.

Naslov: Redakcija