Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

SAMO SEDAM ODGOVORA IZ UPITNIKA EK NIJE USAGLAŠENO

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić potvrdio je da o samo sedam odgovora na Upitnik Evropske komisije nema dogovora u BiH.

Više

MMF I SVJETSKA BANKA ZADOVOLJNI USVAJANJEM SETA ZAKONA O AKCIZAMA U BIH

Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ Nadim Ilahi i rezidentni predstavnik ove organizacije u BiH Francisko Parodi izrazili su zadovoljstvo zbog usvajanja izmjena i dopuna Zakona o akcizama u BiH.

Više

RS TRAŽI POVLAČENJE NACRTA ZAKONA O ELEKTRONSKIM KOMUNIKACIJAMA

Ministarstvo saobraćaja i veza RS uputilo je dopis Savjetu ministara BiH kojim traži povlačenje iz procedure Nacrta zakona o elektronskim komunikacijama.

Više

PORESKA UPRAVA RS: Obveznici kod kojih je došlo do promjene obima prava na umanjenje poreske osnovice poreza na dohodak do 31. decembra 2017. godine mogu podnijeti Zahtjev za izdavanje poreske kartice – Obrazac 1001 za 2018. godinu

Poreski obveznici kojima je izdata poreska kartica, a kod kojih je došlo do promjene obima prava na umanjenje poreske osnovice poreza na dohodak u odnosu na 2017. godinu (promjena u visini kamate na stambeni kredit i/ili broju izdržavanih članova, promjena u visini premije životnog osiguranja), mogu najkasnije do 31. decembra 2017. godine podnijeti Zahtjev za izdavanje poreske kartice – Obrazac 1001 za 2018. godinu, saopšteno je iz Poreske uprave Republike Srpske.

Više

EVROPSKA KOMISIJA: Usvojen izvještaj o bezviznom režimu za zemlje Zapadnog Balkana. Bez vraćanja viza za putovanje u zemlje EU

Evropska komisija je usvojila izvještaj kojim se konstatuje da zemlje Zapadnog Balkana (Albanija, BiH, Makedonija, Crna Gora i Srbija), kao i zemlje Istočnog partnerstva (Moldavija, Gruzija i Ukrajina), nastavljaju da ispunjavaju uslove neophodne za održanje dobijenog bezviznog režima.

Više