Zastava Srbije

ZAKON O IZMJENAMA ZAKONA O OSNOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE, ZAŠTITE CIVILNIH ŽRTAVA RATA I ZAŠTITE PORODICE S DJECOM: Povećanje civilnih invalidnina za 70 posto

Dom naroda Parlamenta Federacije usvojio je Zakon o izmjenama i dopunama zakona o osnovama socijalne zaštite, civilnim žrtvama rata i zaštite porodice sa djecom FBiH, koji su predložili Irfan Čengić i Jasminko Kapić, čime je osigurano povećanje civilnih invalidnina za 70 posto.

Više

RAZMATRA SE USVAJANJE ZAKONA O GASU BIH

Vijest da je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović uputio još 7. februara ove godine u zvaničnu proceduru preporuku za izradu i usvajanje zakona o gasu BiH i reakcija njegove kolegice iz manjeg bh. entiteta koja je uslijedila nakon toga, ponovo je otvorila staro pitanje.

Više

JAVNI POZIV ZA SUFINANSIRANJE MJERA ENERGIJSKE TRANZICIJE ZA MALA I SREDNJA PREDUZEĆA IZ OBLASTI DRVNE I METALOPRERAĐIVAČKE INDUSTRIJE S PODRUČJA KANTONA SARAJEVO: Rok za prijavu do 22. marta 2023. godine

Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA) objavila je Javni poziv za sufinansiranje mjera energijske tranzicije za mala i srednja preduzeća iz oblasti drvne i metaloprerađivačke industrije s područja Kantona Sarajevo.

Više