Zastava Srbije
Vesti slike

NA UNIVERZITETU U SARAJEVU - PRAVNOM FAKULTETU URUČENI SERTIFIKATI POLAZNICIMA PRVE OBUKE ZA KORIŠĆENJE PRAVNE BAZE PARAGRAF LEX

U ponedjeljak je na Univerzitetu u Sarajevu - Pravnom fakultetu organizovana svečana dodjela sertifikata za polaznike obuke za korištenje elektronske pravne baze Paragraf Lex, čiji su suizdavači Pravni fakultet i kompanija Paragraf.

Više
Vesti slike

PORODIČNI ZAKON FBIH: Visina alimentacije često je nedovoljna za izdržavanje djece

Razvod roditelja je uvijek stresan kako za same partnere, tako i za njihovu djecu. Ali taj proces postaje još stresniji kada dođe do suda gdje počinje pravna borba za određivanje detalja među kojima je i visina alimentacije koju plaća jedan od roditelja.

Više
Vesti slike

NACRT ZAKONA O IMUNITETU RS: Najviši nosioci izvršne vlasti u Srpskoj nisu krivično ili građanski odgovorni za bilo koji postupak izvršen u okviru njihovih dužnosti

Nacrt zakona o imunitetu Republike Srpske propisuje da najviši nosioci izvršne vlasti u Srpskoj nisu krivično ili građanski odgovorni za bilo koji postupak izvršen u okviru njihovih dužnosti i na taj način se štite kao i nosioci zakonodavne i sudske vlasti.

Više
Vesti slike

RADNA VERZIJE UREDBE O UPRAVLJANJU RUDARSKIM OTPADOM U RS: Cilj je definisanje odgovornosti institucija i koncesionara u upravljanju rudarskim otpadom kako bi se obezbijedila zaštita životne sredine u skladu sa direktivama Evropske unije

Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srpske, uz podršku projekta tehničke asistencije EU4CS koji finansira Delegacija Evropske unije, organizovalo je u Prijedoru konsultacije sa organizacijama civilnog društva na temu radne verzije Uredbe o upravljanju rudarskim otpadom. Prve konsultacije su održane u Srebrenici.

Više
Vesti slike

MUP KS: Provjeriti rok važenja ličnih karata zbog isteka desetogodišnjeg roka

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo upozorava građane da provjere rok važenja ličnih karata s obzirom da su u posljednje vrijeme zaprimili iznimno veći broj zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata.

Više