Zastava Srbije

VIJEĆE MINISTARA BIH: Donijete odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba i o utvrđivanju Carinske tarife za 2022. godinu

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, donijelo je jednoglasno Odluku o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba do 31. decembra 2022. godine.

Više

BUDŽET RS ZA 2022. GODINU: Budžet iznosi 4,024 milijardi KM

Budžet Republike Srpske za 2022. godinu iznosi 4,024 milijarde KM i veći je za osam miliona KM od rebalansa budžeta Srpske za 2021. godinu, rekla je ministarka finansija Srpske Zora Vidović.

Više

ZAKON O ELEKTRONSKOM POTPISU RS: Za uvođenje e-građevinske dozvole neophodne izmjene Zakona

Projekat izdavanja elektronske građevinske dozvole još nije zaživio u Republici Srpskoj, jer ga koči Zakon o elektronskom potpisu Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 106/2015 i 83/2019), koji nije izmijenjen.

Više

PREDLAŽE SE UVOĐENJE "SOFTVERSKE FISKALIZACIJE" U FBIH

Dosta prostora u posljednje vrijeme potrošeno je na priču o prijedlogu tzv. "softverske fiskalizacije" u Federaciji BiH u odnosu na trenutni, po općem sudu unaprijeđeni model fiskalizacije.

Više