Zastava Srbije

USTAVNI SUD RS: Neprihvatljiv veto na Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu

U Banjoj Luci je, 18. oktobra 2022. godine, održana Stotinu i četrdeset i četvrta sjednica Vijeća za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Vijeće). Predmet odlučivanja Vijeća bilo je pitanje prihvatljivosti zahtjeva Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske za utvrđivanje povrede vitalnog nacionalnog interesa konstitutivnog bošnjačkog naroda u Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji je Narodna skupština Republike Srpske izglasala na sjednici održanoj 14. septembra tekuće godine.

Više

RADNA VERZIJA STRATEGIJE ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE REPUBLIKE SRPSKE ZA PERIOD 2022-2032. GODINE : Rok za sugestije 15 dana

Prilikom izrade ove strategije ispunjeni su uslovi iz Smjernica za konsultacije u izradi propisa i drugih opštih akata (“Sl. glasnik RS", br. 86/2022). Procjena je da je strategija od interesa za javnost, te je objavljena na internet stranici Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju radi dostavljanja primjedbi i sugestija u roku od 15 dana od objavljivanja na e-mail: s.dakic@mgr.vladars.net

Više

U TOKU POJAČAN INSPEKCIJSKI NADZOR U FBIH

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove je saopćeno da u okviru aktivnosti na suzbijanju nezakonitih djelatnosti u pojedinim oblastima inspekcijskog nadzora koje su prepoznate pod pojmom “sive ekonomije”, ova uprava od 3.10.2022. godine provodi drugi ciklus pojačanih inspekcijskih nadzora u Federaciji BiH za 2022. godinu.

Više

OTVOREN PRVI POZIV ZA INOVATIVNE PRIVREDNE SUBJEKTE: Rok za dostavljanje aplikacija 23. novembar 2022. godine

Za potencijalne aplikante na raspolaganju je budžet čiji je indikativni iznos 480.000,00 EUR, a rok za dostavljanje aplikacija je srijeda 23. novembar 2022. godine do 16 sati.

Više