Zastava Srbije
Vesti slike

ZAKON O FINANSIRANJU POLITIČKIH STRANAKA I IZBORNI ZAKON BIH: Centralna izborna komisija BiH pokreće postupak protiv 69 političkih partija, zbog kršenja zakona

Centralna izborna komisija BiH odlučila je da pokrene postupak protiv 69 političkih partija, među kojima su i one najveće, jer su kršile Zakona o finansiranju političkih stranaka i Izborni zakona BiH.

Više
Vesti slike

NACRT ZAKONA O SUDOVIMA BIH: Nacrt zakona ponovo skinut s dnevnog reda Vijeća ministara

Savjet ministara BiH ponovo je sa dnevnog reda povukao Zakon o sudovima BiH, a kako je rekao Davor Bunoza, ministar pravde BiH u pitanju su sitnice oko kojih se ne mogu usaglasiti.

Više
Vesti slike

UDRUŽENJE STEČAJNIH UPRAVNIKA U BOSNI I HERCEGOVINI OTIŠLO U STEČAJ

Udruženje stečajnih upravnika u Bosni i Hercegovini otišlo je u stečaj. Ovo udruženje se pojavilo na listi poreskih dužnika u Federaciji BiH na kojoj se nalazi skoro 5.000 organizacija.

Više
Vesti slike

NEOPHODNO DONOŠENJE ODLUKE O VISINI DNEVNICE ZA SLUŽBENA PUTOVANJA U INSTITUCIJAMA BIH: Sindikat traži povećanje dnevnica za službena putovanja sa 25 na 60 KM

Savez sindikata policijskih organa u BiH, Uprave za indirektno oporezivanje i Sindikat državnih službenika i zaposlenih u institucijama BiH uputili su Savjetu ministara BiH zahtjeve kojima se traži da se dnevnica za službena putovanja poveća sa 25 na 60 KM, jer se tim novcem trenutno ne može pokriti ni osnovni obrok.

Više