Zastava Srbije

ZAKON O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURANJU: Svaki korisnik prava dužan da najkasnije u roku od 30 dana od nastanka prijavi Fondu svaku činjenicu koja je od uticaja na korišćenje i obim prava

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske je do dostavljanja potvrde o životu izvršio privremeno obustavljanje 22.628 isplata za korisnike sa prebivalištem u inostranstvu i 1.718 obustava isplate po osnovu nedostavljanja potvrde o redovnom školovanju, saopšteno je iz Fonda.

Više

NACRT ZAKONA O FISKALIZACIJI RS: 23. novembra 2021. godine javna rasprava o Nacrtu zakona

Ministarstvo finansija Republike Srpske, uz podršku Privredne komore Republike Srpske, organizuje u utorak, 23.11.2021. godine, sa početkom u 12 časova u prostorijama Privredne komore Republike Srpske, sala Jahorina, javnu raspravu o Nacrtu zakona o fiskalizaciji Republike Srpske. S obzirom na epidemiolške preporuke, broj učesnika će biti ograničen na maksimalno 50 prisutnih u sali, pa je zainteresovanim građanima omogućeno da u javnoj raspravi učestvuju i onlajn. Registracija se može obaviti prema instrukcijama sa internet stranica Ministarstva finansija i Privredne komore.

Više

PREDNACRT ZAKONA O JAKIM ALKOHOLNIM PIĆIMA: Alkoholna pića proizvodiće i prodavati samo registrovani proizvođači u FBiH

Alkoholna pića, rakije i likere, u Federaciji BiH (FBiH) zbog članstva BiH u EU u budućnosti će moći proizvoditi i prodavati samo pravna i fizička lica koja su upisana u registar proizvođača, predviđa se Prednacrtom zakona o jakim alkoholnim pićima.

Više

U PLANU SMANJENJE ZBIRNE STOPE POREZA I DOPRINOSA U RS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ukazao je da je narednim budžetom planirano rasterećenje privrede na način da se oslobodi novac za povećanje plata svih zaposlenih u Republici Srpskoj.

Više