Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O FISKALIZACIJI RS: 23. novembra 2021. godine javna rasprava o Nacrtu zakona

18.11.2021.


Ministarstvo finansija Republike Srpske, uz podršku Privredne komore Republike Srpske, organizuje u utorak, 23.11.2021. godine, sa početkom u 12 časova u prostorijama Privredne komore Republike Srpske, sala Jahorina, javnu raspravu o Nacrtu zakona o fiskalizaciji Republike Srpske. S obzirom na epidemiolške preporuke, broj učesnika će biti ograničen na maksimalno 50 prisutnih u sali, pa je zainteresovanim građanima omogućeno da u javnoj raspravi učestvuju i onlajn. Registracija se može obaviti prema instrukcijama sa internet stranica Ministarstva finansija i Privredne komore.

Narodna skupština Republike Srpske razmatrala je Nacrt ovog zakona na 18. redvnoj sjednici i usvojila Zaključak da se Nacrt zakona o fiskalizaciji uputi na javnu raspravu, jer se njime uređuju pitanja koja su od posebnog značaja za građane i o kojima je neophodno da se najšire konsultuju zainteresovani organi i organizacije, privredna društva, naučne i stručne institucije. Ministarstvo finansija Republike Srpske tim povodom poziva sve zainteresovane subjekte, fizička i pravna lica da učestvuju u raspravi i svojim prijedlozima i sugestijama doprinesu donošenju što kvalitetnijeg zakonskog rješenja.

Razlozi za donošenje novog zakona, sadržani su u potrebi daljeg razvijanja i unapređenja postojećeg sistema fiskalizacije, koji će dovesti do povećanja stepena kontrole nad prometom robe i usluga, a samim tim i povećanja poreskih prihoda i smanjenju “sive ekonomije".

Pozivamo sve zainteresovane za prisustvo na javnoj raspravi, da se prijave na e-mail adresu aleksandraik@komorars.ba najkasnije do 19.11.2021. godine do 16 časova.

ONLINE UČEŠĆE U JAVNOJ RASPRAVI:

Svi zainteresovani koji nisu u prilici da prisustvuju javnoj raspravi, imaće mogućnost da učestvuju u raspravi putem ZOOM aplikacije. Link za registraciju na javnu raspravu je:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZItcO6grjovHNYiFuRxqyG2h4HGzcZ3kADn

Nakon uspješne registracije automatski će Vam biti dostavljen link za praćenje javne rasprave.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo finansija RS, 16.11.2021.

Naslov: Redakcija