Zastava Srbije

USTAVNI SUD BIH: Izabrana predsednica Suda

Na svojoj posebnoj 129. plenarnoj sjednici, koja je održana 14. jula 2022. godine, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je, u skladu sa čl. 83. i 84. Pravila Ustavnog suda BiH, jednoglasno izabrao dosadašnju sutkinju Valeriju Galić za novu predsjednicu Ustavnog suda Bosne i Hercegovine za preostali period mandata dosadašnjeg predsjednika Mate Tadića.

Više

ZAKON O FISKALIZACIJI RS: Propisano je da su zbog neizdavanja fiskalnih računa kazne za preduzetnike u rasponu od 4.000 do 8.000 KM, za pravna lica od 8.000 do 16.000 KM i za odgovorno lice u pravnom licu od 2.000 do 4.000 KM

U prvoj polovini ove godine, inspektori Poreske uprave Republike Srpske izvršili su 1.719 kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa te su zbog utvrđenih nepravilnosti izdali 872 prekršajna naloga na ukupan iznos novčane kazne od 2,8 miliona KM.

Više

RASPISAN KONKURS ZA SUBVENCIJE KAMATNE STOPE NA STAMBENE KREDITE U RS: Konkurs je otvoren do 12. septembra 2022. godine

Ministarstvo porodice, omladine i sporta raspisalo je konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove, na koji mogu da se prijave lica koja su:

Više

MINISTARSTVO FINANSIJA RS: Srpska zadržala kreditni rejting na nivou "B" sa stabilnim izgledima

Međunarodna rejting agencija Standard and Poor's (S&P) potvrdila je kreditni rejting Republike Srpske na nivou "B" sa stabilnim izgledima, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Više