Zastava Srbije

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Zakon o neprimjenjivanju Odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine nije u skladu sa Ustavom BiH

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je 14. jula 2022. godine u Brčkom održao 128. plenarnu sjednicu na kojoj je razmatrao više zahtjeva za ocjenu ustavnosti i jedan apelacioni predmet.

Više

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: 21. jula 2022. godine nastavak 19. sjednice – Razmatranje nacrta zakona

Obavijest da će se nastavak 19. sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine održati u četvrtak, 21. jula 2022. godine u 12:00 sati.

Više

VIJEĆE MINISTARA BIH: Za punopravno članstvo BiH u mehanizmu civilne zaštite EU

Vijeće ministara BiH jednoglasno je utvrdilo Prijedlog osnova za pokretanje postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Evropske unije (EU), s jedne strane, i Bosne i Hercegovine, s druge strane, o učestvovanju BiH u Mehanizmu EU za civilnu zaštitu.

Više

CENTRALNA IZBORNA KOMISIJA BIH: Rok za podnošenje prijava za glasanje izvan BiH ističe 19. jula 2022. godine

Centralna izborna komisija BiH, zbog dezinformacija koje su se pojavile u javnosti da Komisija masovno odbija prijave birača za glasanje izvan BiH, ističe da će prije donošenja konačne odluke o svakoj primljenoj prijavi dodatno izvršiti provjeru prijave i priloženih dokumenata, te da će tim povodom biti angažirani i sudski vještaci grafološke struke.

Više