Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

VISOKI SUDSKI I TUŽILAČKI SAVJET BIH: Imenovane nove sudije kantonalnih sudova

Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH imenovao je Slobodanku Močević na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Vlasenici. Za predsjednika Opštinskog suda u Jajcu imenovana je Safija Cerić, a za sudije u Opštinskom sudu u Sarajevu Mirela Hajder.

Više

SUD BIH: Poslodavci od radnika ne smeju da traže medicinske nalaze

Sud Bosne i Hercegovine proglasio je neutemeljenom tužbu Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo kojom je traženo da Rešenje Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH bude poništeno. Prema ovoj odluci suda poslodavac nema pravo da od radnika traži medicinske nalaze.

Više

SEDMICA SUDSKE NAGODBE DO 28. APRILA 2017. GODINE U SVIM SUDOVIMA U BIH

Sudovi pozivaju sve zainteresovane stranke čiji se predmeti vode u prvostepenim i drugostepenim sudovima da iskoriste priliku i od 17. do 28. aprila 2017. godine svoj predmet riješe sudskom nagodbom.

Više

NARODNA SKUPŠTINA RS: 18. redovna sjednica 25. aprila 2017. godine - Razmatranje prijedloga zakona

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske jednoglasno je prihvatio prijedlog dnevnog reda 18. redovne sjednice, koja će započeti u utorak, 25. aprila 2017. godine u 10.00 časova, izjavio je, poslije sjednice Kolegijuma, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O OSNOVAMA BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA U BOSNI I HERCEGOVINI: Taksisti negoduju zbog novina u Zakonu. Navode da je teško procijeniti da li su putnici pijani

Više od mjesec dana je prošlo otkako je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini ("Sl. glasnik BiH", br. 8/2017) stupio na snagu, a na osnovu prvih dojmova taksisti već iznose svoje primjedbe. Stupanjem na snagu novih pravila drastično su se povećale kazne za vozače i pješake koji se ne pridržavaju saobraćajnih propisa, a zbog novih pravila najviše su ogorčeni oni koji "za hljeb zarađuju" upravljajući volanom. Među njima su i taksisti.

Više

NACRT ZAKONA O KONCESIJAMA FBIH: Ministarstva će prije dodjele koncesija osigurati urbanističke saglasnosti, okolinske dozvole i slično. Planirana je i legalizacija onih koji sada eksploatišu bez ugovora. Naknade od koncesija će biti raspoređene tako da 20 odsto ide u budžet FBiH, a 30 odsto kantonu i 50 odsto općini na čijoj je teritoriji predmet koncesije

Nakon deset godina čekanja, utvrđen je Nacrt novog zakona o koncesijama FBiH i upućen u parlamentarnu proceduru, ali, po svemu sudeći, oni koji i sada eksploatišu prirodna bogatstva i javna dobra bez koncesionih ugovora nastaviće tako da rade do konačnog usvajanja ovog zakona.

Više

NACRT ZAKONA O OBRTU I SRODNIM DJELATNOSTIMA: Procedura registracije obrta u FBiH biće skraćena na 7 dana

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić rekao je da će u parlamentarnu proceduru biti upućen novi tekst Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima.

Više

U PRIPREMI PRAVILNIK KOJIM ĆE SE REGULIRATI UPOTREBA VAZDUHOPLOVNIH SISTEMA NA DALJINSKO UPRAVLJANJE: Korisnici dronova ili bespilotnih letjelica će imati tačno propisane mjere letenja, kao i obavezu da dobiju odobrenja za letenje

Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH (BHDCA), u saradnji sa nadležnim organima, uskoro bi trebala uvesti pravilnik kojim će se regulirati upotreba vazduhoplovnih sistema na daljinsko upravljanje. Na ovaj način, korisnici dronova ili bespilotnih letjelica će imati tačno propisane mjere letenja, kao i dobijanje odobrenja za letenje.

Više

NIŽE CIJENE LIJEKOVA OD MAJA 2017. GODINE

Od maja 2017. godine pojeftinjuju lekovi u BiH, a do 5.maja, Agencija za lekove objaviće maksimalne veleprodajne cene kojih će svi morati da se pridržavaju. Cijene koje predlože dobavljači, mogu da budu i manje, ali ne smeju da premašuju one koje je odobrila Agencija.

Više

Radno vrijeme:


Ponedjeljak - petak

7:30 - 15:30


Kontaktirajte nas:


BANJA LUKA

+387 51 962 988
+387 51 962 989
+387 51 962 155


BIJELJINA

+387 64 4600-912
+387 64 4600-915


SARAJEVO

+387 33 873 770
+387 33 873 771
+387 33 873 772