Zastava Srbije

VLADA FBIH: Utvrđeni Prijedlog budžeta Federacije BiH za 2021. godinu i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o budžetima u Federaciji BiH

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, utvrdila i Parlamentu FBiH po hitnoj proceduri uputila Prijedlog budžeta Federacije BiH za 2021. godinu u iznosu od 5.436.251,7 miliona KM, što je smanjenje za 72,6 miliona KM ili za 1,3 posto u odnosu na prošlogodišnji. Prijedog predstavlja, kako je obrazloženo, okvir za stabilizaciju javnih finansija u Federaciji BiH te nastavak mjera Vlade Federacije BiH usmjerenih na stabilizaciju i oporavaka privrede.

Više

VLADA BRČKO DISTRIKTA: Razmotrena informacija o nabavci vakcina protiv korone

Vlada Brčko distrikta primila je k znanju informaciju o sporazumu o međusobnim pravima i obavezama u vezi sa nabavkom vakcina za sprečavanje kovida 19 putem mehanizma za globalni pristup vakcini, saopšteno je iz brčanske Vlade.

Više

ZA NASTAVAK AKTIVNOSTI U BORBI PROTIV COVID-19 OSIGURANO VIŠE OD POLA MILIONA KM

Kroz globalni IFRC COVID-19 Hitni apel, Društvo Crvenog križa BiH osiguralo je 523.932,50 KM za nabavku materijalno-tehničkih sredstava namijenjenih nastavku aktivnosti u borbi protiv koronavirusa.

Više

NASILJE NAD ŽENAMA I SUDSKA PRAKSA U BIH: Zlostavljačima uslovne kazne, žrtve bez zaštite

Jedna ili dvije godine zatvora, novčane i uslovne kazne teško zaustavljaju zlostavljače žena, ali čini se da ove sankcije mogu biti jedina satisfakcija žrtvama nasilja u BiH, što jasno ukazuje da se naša zemlja još ne može pohvaliti adekvatnom primjenom zakona usmjerenih na sprečavanje i kažnjavanje nasilja nad ženama.

Više

PORESKA UPRAVA RS: Cilj da svi obveznici posluju pod istim uslovima

Poreska uprava RS je u okviru svojih redovnih aktivnosti, a na osnovu podataka iz službenih evidencija koje vodi, kao i informacija sa terena, došla do određenih indicija da pojedini poreski obveznici u Srpskoj ne prijavljuju sav prihod, a kontrolama evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa je utvrđeno da ti poreski obveznici uredno izdaju fiskalne račune.

Više