Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FBIH: Podržano više prijedloga i nacrta zakona

Predstavnički dom Parlamenta FBiH podržao je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visini stope zateznih kamata na javne prihode, po hitnom postupku, te Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima po skraćenom postupku.

Više

VLADA FBIH: Utvrđen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Mostaru, utvrdila i po skraćenom postupku Parlamentu Federacije BiH uputila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata.

Više

BANJALUČKI OKRUŽNI SUD: Donijeta prva presuda o nezakonitosti naplate troškova obrade kredita

Okružni sud u Banjoj Luci donio je prvu presudu kojom se od banke zahtijeva da korisniku kredita izvrši povrat nezakonito naplaćenih troškova po osnovu obrade kredita. Ovim su otvorena vrata svima onima kojima je banka naplatila naknadu za obradu kredita, da putem tužbe povrate novčani iznos.

Više

ZAKON O FISKALNIM SISTEMIMA: Počinje izdavanje prekršajnih prijava protiv onih koji se ne pridržavaju Zakona. Kazne se kreću od 500 do 15.000 maraka, a postoji i mogućnost zatvaranja objekta na trideset dana

Ravnatelj Direkcije za financije Brčko distrikta BiH Mato Lučić najavio je da će se krenuti s izdavanjem prekršajnih prijava protiv onih koji se ne pridržavaju Zakona o fiskalnim sistemima ("Sl. glasnik Brčko Distrikta BiH", br. 22/2016 i 48/2018 - dalje: Zakon).

Više