Zastava Srbije

VIJEĆE ZA ZAŠTITU VITALNOG INTERESA USTAVNOG SUDA RS: Nisu povrijeđeni vitalni nacionalni interesi

U Banjoj Luci je, 15. jula 2020. godine, održana 128. i 129. sjednica Vijeća za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Vijeće) koje je, u skladu sa Ustavom i Zakonom utvrđenim nadležnostima, utvrdilo da odlukama Narodne skupštine Republike Srpske kojima su potvrđene Uredbe sa zakonskom snagom koje se tiču Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje Auto-puta Koridor Vc i dionice Auto-puta "9. januar" Banjaluka – Doboj, te odlukama o potvrđivanju Uredbi sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje Auto-puta i gasovoda dionice Vukosavlje – Brčko i Brčko – Rača, nisu povrijeđeni vitalni nacionalni interesi bošnjačkog naroda.

Više

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Neustavan Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i poslovanju javnih tužilaštava Republike Srpske

15. jula 2020. godine, u Banjoj Luci je održana Dvije stotine i pedeset i deveta sjednica Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Ustavni sud) na kojoj je, u skladu sa Ustavom i zakonom utvrđenim nadležnostima ovoga Suda, odlučivano o saglasnosti zakona, drugih propisa i opštih akata sa Ustavom, odnosno o saglasnosti propisa i opštih akata sa zakonima Republike Srpske.

Više

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 21. jula 2020. godine 10. sjednica - Razmatranje izvještaja

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Nikola Špirić sazvao je 10. sjednicu Doma naroda za utorak, 21. juli 2020. godine sa početkom u 10 sati.

Više

VLADA RS: Utvrđeni prijedlozi zakona o posredovanju u prometu nepokretnosti i o izmjeni i dopunama Zakona o podsticajima u privredi

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 80. redovnoj sjednici, u Banjaluci, Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o podsticajima u privredi Republike Srpske, po hitnom postupku.

Više

NEOPHODAN ZAKON O ORGANSKOM UZGOJU U BIH

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju o usklađenosti zakonodavstva u Bosni i Hercegovini sa legislativom EU, kao i mogućnosti širenja sektora organske proizvodnje.

Više

NEOPHODNO USVAJANJE ZAKONA U OBLASTI KONTROLE DUHANA

Upotreba duhana uzrokuje više od sedam miliona smrtnih slučajeva godišnje u cijelom svijetu. Ako se obrazac pušenja širom svijeta ne promijeni, više od osam miliona ljudi godišnje će umrijeti od bolesti povezanih s upotrebom duhana do 2030. godine.

Više