Zastava Srbije

SKUPŠTINA KS: Usvojen Zakon o izmjenama Zakona o provjeri imovine nosioca javnih funkcija

Odlukom Skupštine Kantona Sarajevo, usvojene izmjene Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija. Usvajanje izmjena zakona inicirao je Ured za borbu protiv korupcije KS.

Više

ZAKON O NEPOKRETNOJ IMOVINI: Zakon će biti upućen na odlučivanje Ustavnom sudu RS

Zajednička komisija Narodne skupštine i Vijeća naroda za usaglašavanje zakona, propisa i akata nije postigla konsenzus o usaglašavanju Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O MATERIJALNOJ PODRŠCI PORODICAMA S DJECOM U FBIH: Dječiji dodatak iznosit će 103 KM

Usvajanjem Zakona o materijalnoj podršci porodicama s djecom u Federaciji BiH, djeca iz porodica slabijeg imovinskog stanja i socijalno ugroženih porodica, imaće pravo na dječiji dodatak u mjesečnom iznosu od 103,17 KM do navršene osamnaeste godine života.

Više

PRAVILNIK O OSTVARIVANjU PRAVA NA NAKNADU PLATE ZA VRIJEME PRIVREMENE NESPOSOBNOSTI ZA RAD: Oštrije kontrole bolovanja, komisija simulante odmah vraća na posao, a zdravstvenoj ustanovi biće umanjena mjesečna tranša

Radnik kojem doktor odobri bolovanje bez pokrića, a vanredna kontrola potvrdi da je zdrav, mora odmah da se vrati na posao, dok će zdravstvenoj ustanovi u kojoj je propust napravljen biti umanjena mjesečna tranša.

Više