Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojen Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu

Na 8. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen je, po skraćenom postupku i u prvom čitanju, Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Više

VIJEĆE MINISTARA BIH: Imenovan direktor Državne agencije za istrage i zaštitu

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na 11. sjednici je imenovalo Darka Ćuluma za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu na mandatni period od četiri godine.

Više

POTREBNE IZMJENE ZAKONA KOJIMA SE PROPISUJE RADNO-PRAVNI STATUS ZA ZAPOSLENE U KAZNENO-POPRAVNIM USTANOVAMA I U SUDSKOJ POLICIJI REPUBLIKE SRPSKE

Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Anton Kasipović razgovarao je sa predstavnicima Sindikata pravosuđa Republike Srpske.

Više

POZIV EVROPSKE KOMISIJE "INOVATIVNA ŠEMA PODRŠKE ODRŽIVOM MUZIČKOM EKOSISTEMU": Rok za dostavljanje prijedloga projekata je 15. septembar 2020. godine

Evropska komisija objavila je Poziv za dostavljanje prijedloga projekata "Inovativna šema podrške održivom muzičkom ekosistemu". Rok za dostavljanje prijedloga projekata je 15. septembar 2020. godine.

Više

BEZ SMANJENJA ZARADA I NAKNADA PROSVJETNIM RADNICIMA U RS

Plate i naknade za prosvjetu i kulturu neće biti smanjivane, potvrđeno je na sastanku ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Natalije Trivić sa predsjednikom Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske Draganom Gnjatićem.

Više