Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE: 18. februara 2021. godine 9. sjednica - Razmatranje nacrta zakona

Zakazana 9. sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za četvrtak 18. februar 2021. godine u 12 sati.

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 25. februara 2021. godine17. sjednica - Razmatranje izvješataja

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto sazvala je 17. sjednicu Predstavničkog doma za četvrtak, 25. februar 2021. godine, sa početkom u 12 sati.

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O KRIVIČNOM POSTUPKU RS: Zakonskim odredbama poboljšan položaj oštećenog, što uključuje i pravo da preuzme krivično gonjenje ako tužilac odustane od optužnice nakon njenog potvrđivanja

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske u funkciji je poboljšanja procesnog položaja oštećenog u krivičnom postupku, istakao je ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović, obrazlažući ovo zakonsko rješenje u Narodnoj skupštini Srpske.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA REPUBLIKE SRPSKE: Vozači električnih trotineta moraće da posjeduju identifikacionu potvrdu i polisu osiguranja

Ljubitelji električnih trotineta, skejtborda, huverborda, električnih bicikala i sličnih lakih vozila, kojih je sve više na ulicama Srpske, ubuduće će morati da posjeduju identifikacionu potvrdu i polisu osiguranja.

Više

PRAVILNIK O SAOBRAĆAJU U ZIMSKIM USLOVIMA: Zimska oprema obavezna do 1. aprila

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavještava građane da je stupanjem na snagu novog Pravilnika o saobraćaju u zimskim uslovima ("Sl. glasnik BiH", br. 83/2020) obavezno posjedovanje zimske opreme za sva motorna vozila od 1. novembra do 1. aprila - bez obzira na vremenske uslove.

Više