Zastava Srbije

REFORMA PRAVOSUĐA: Pravosuđe u BiH ne funkcioniše

Pravosudni sistem BiH ne funkcioniše, nema napretka ka reformama, pravosuđe mora procesuirati korumpirane aktere koji su na vlasti i pomesti pred svojim vratima, a to znaju i građani i pravosuđe.

Više

ZAKON O RADNOM VREMENU, OBAVEZNIM ODMORIMA MOBILNIH RADNIKA I UREĐAJIMA ZA EVIDENTIRANjE U DRUMSKOM PREVOZU: Autoprevoznici u Bosni i Hercegovini u problemu zbog tahografskih kartica, nadležni prebacuju odgovornost

Autoprevoznici iz Bosne i Hercegovine susreli su se sa neočekivanim problemom pri izdavanju tahografskih kartica koje su neophodne za rad u zemljama Evropske unije. Nadležne institucije sada međusobno prebacuju odgovornost.

Više

USAGLAŠEN PRIJEDLOG ZAKONA O UKIDANJU AKCIZA NA GORIVO: Predviđeno ukidanje akciza na šest mjeseci uz mogućnost produživanja za dodatna tri mjeseca

Na sastanku Komisije za usaglašavanje Zakona o ukidanju akciza, usaglašen je prijedlog zakona koji je još u martu usvojen na Predstavničkom domu i koji predviđa ukidanje akciza na šest mjeseci uz mogućnost produživanja za dodatna tri mjeseca.

Više

2,7 MILIONA KM IZDVOJENO ZA POTICAJE MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA U FBIH

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić potpisao je u Mostaru ugovore s 96 korisnika bespovratnih poticajnih sredstava u okviru projekta “Jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća” za 2022. godinu. Ukupna vrijednost ugovora, za koji su osigurana grant sredstva u Budžetu Federacije BiH, iznosi 2.720.559 KM.

Više