Zastava Srbije

ZAKON O POREZU NA DOHODAK: Vlada FBiH neće mjenjati obračun doprinosa obrtnika

Vlada Kantona Sarajevo je na svojoj redovnoj sjednici 4. februara 2021. godine zatražila hitnu izmjenu zakonske regulative za obračun doprinosa obrtnika, međutim Vlada FBiH na sjednici održanoj 25. marta 2021. godine odbila je navedeni zahtjev.

Više

U PRIPREMI ODLUKA O IZRADI BAZE SVIH FUNKCIONERA IZVRŠNE VLASTI NA SVIM NIVOIMA

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine otvorila je pitanje duplih funkcija u Bosni i Hercegovini i na kolegijumu CIK-a donijeće odluku o izradi baze svih funkcionera izvršne vlasti na svim nivoima, a koje planira pozvati da se, u slučaju da imaju i zakonodavnu funkciju, jedne odreknu.

Više

MINISTARSTVO PRIVREDE I PREDUZETNIŠTVA RS: Poziv preduzetnicama za obuku

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske pozvalo je preduzetnice i žene koje namjeravaju to da postanu da učestvuju u onlajn obukama iz raznih privrednih oblasti.

Više

MINISTARSTVO FINANSIJA RS: Nastaviti sa podrškom privredi

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović ukazala je na potrebu da se, s ciljem očuvanja radnih mjesta i ekonomske stabilnosti u Srpskoj, i u narednom periodu nastavi sa mjerama podrške privredi, kao i ubrzanjem započete imunizacije stanovništva.

Više

POVEĆANA POLJOPRIVREDNA PROIZVODNJA U FBIH

Ukupna poljoprivredna proizvodnja u Federaciji BiH u 2020. godini veća je za 13,9 posto u odnosu na 2019. godinu. Biljna proizvodnja veća je za 22 posto, a stočarstvo manje za 1,4 posto u odnosu na 2019. godinu.

Više