Zastava Srbije

MINISTARSTVO FINANSIJA RS: Nastaviti sa podrškom privredi

15.04.2021.


Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović ukazala je na potrebu da se, s ciljem očuvanja radnih mjesta i ekonomske stabilnosti u Srpskoj, i u narednom periodu nastavi sa mjerama podrške privredi, kao i ubrzanjem započete imunizacije stanovništva.

Vidovićeva, koja je prisustvovala sastanku ministara finasija i guvernera centralnih banaka Centralne i Jugoistočne Evrope sa Alfredom Kamerom, direktorom Odjeljenja Međunarodnog monetarnog fonda za Evropu, upoznala je sagovornike o trenutnoj makroekonomskoj i finansijskoj situaciji u Republici Srpskoj, te negativnim posljedicama aktuelne pandemije na ekonomiju.

Vidovićeva je upoznala sagovornike i o mjerama koje je Vlada Republike Srpske preduzela i preduzima s ciljem zaštite i podrške oporavku privrede i stanovništva, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Ovom sastanku Vidovićeva je prisustvovala u okviru redovnih proljećnih sastanaka Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke sa visokim državnim zvaničnicima.

Na današnjem sastanku, koji je usljed okolnosti uzrokovanih pandemijom korona virusa održan u virtuelnom formatu, razmatrane su prognoze i izazovi za ekonomske politike u Evropi.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, 12.04.2021.

Naslov: Redakcija