Zastava Srbije

USTAVNI SUD BIH: Utvrđene povrede prava apelanata

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je elektronskim putem održao redovnu, 105. sjednicu Velikog vijeća Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Više

UREDBA SA ZAKONSKOM SNAGOM O ZABRANI IZAZIVANjA PANIKE I NEREDA ZA VRIJEME VANREDNOG STANjA: Organi neće postupati po Uredbi, osim po prijavi građana

Predsjednik RS Željka Cvijanović izjavila je da je još u vrijeme donošenja Uredbe sa zakonskom snagom o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanrednog stanja ("Sl. glasnik RS", br. 32/2020 - dalje: Uredba) rekla da je to osjetljiva materija i da se tu mora postupati sa dužnom pažnjom prema svakoj pojedinačnoj situaciji.

Više

MINISTARSTVU PRIVREDE USK: Minimalac radnicima u svim privrednim subjektima koji su tokom aprila zaustavili svoje djelatnosti

S ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom virusa korona, Ministarstvo privrede Unsko-sanskog kantona planira osigurati sredstva za isplatu minimalnih ličnih dohodaka svim privrednim subjektima koji su tokom aprila zaustavili svoje djelatnosti.

Više

U FUNKCIJI SISTEM ZELENIH PRIORITETNIH TRAKA ZA LAKŠI PROMET VITALNIH PROIZVODA

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac izjavio je da je od ponedjeljka 13. aprila, pušten sistem zelenih prioritetnih traka u regionu Zapadnog Balkana, zahvaljujući kojima će vitalni proizvodi sa zajedničke liste imati olakšan promet na definisanim graničnim prelazima između zemalja CEFTA-e.

Više