Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: Izabrane sudije Ustavnog suda Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske je na Drugoj redovnoj sjednici izabrala Svetlanu Brković i Radomira Lukića za sudije Ustavnog suda Republike Srpske, na prijedlog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Više

VLADA RS: Neprihvatljive odluke Ustavnog suda BiH kojom se podrivaju nadležnosti Republike Srpske i urušavaju egzistencijalne osnove njenog postojanja

Vlada Republike Srpske održala je, u Banjaluci, 4. posebnu sjednicu, na kojoj je donijela Zaključak kojim je usvojila Informaciju u vezi sa aktom Predsjednika Republike Srpske, broj: 01-010-1173/23 od 03.03.2023. godine.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O DOPUNI KRIVIČNOG ZAKONA BIH: Ko svojim političkim ili drugim javnim ili tajnim djelovanjem podriva suverenitet BiH biće kažnjen kaznom zatvora od najmanje pet godina

Klub poslanika Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine uputio je u parlamentarnu proceduru Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH koji će biti razmatran na sjednici 20. marta.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA RS: Javnost i medijski radnici nezadovoljni predloženim izmjenama

Vlada Republike Srpske planira vratiti klevetu i uvredu u Krivični zakon tog entiteta. Ta odluka izazvala je burnu reakciju javnosti i medijskih radnika.

Više

INICIJATIVA ZA IZMJENE ZAKONA O PDV-U U BIH: Donacije u vidu hrane osloboditi plaćanja poreza

Šef kluba poslanika SDP BiH u Parlamentu BiH Saša Magazinović dostavio svim poslanicima u Predstavničkom domu dostavio na upoznavanje zakon kojim se donacije u vidu hrane oslobađaju plaćanja poreza i pozvao ih na izjašnjavanje.

Više