Zastava Srbije
Vesti slike

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Potpisan Protokol o saradnji sa sudovima najviše instance

Potpisivanjem Protokola o saradnji između Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV BiH), Vrhovnog suda Federacije BiH, Vrhovnog suda Republike Srpske, Apelacionog suda Brčko distrikta BiH i Suda BiH osiguran je nastavak provođenja aktivnosti na ujednačavanju sudske prakse. Potpisnici protokola bili su predsjednik VSTV-a BiH Halil Lagumdžija, predsjednica Vrhovnog suda Federacije BiH Vesna Stanković – Ćosović, predsjednica Vrhovnog suda Republike Srpske Daniela Milovanović, predsjednik Apelacionog suda Brčko distrikta BiH Damjan Kaurinović i predsjednik Suda BiH Ranko Debevac.

Više
Vesti slike

VLADA FBIH: Donesena Uredba o isplati pomoći od poslodavca

Vlada Federacije BiH je na sjednici u Sarajevu na prijedlog Federalnog ministarstva finansija donijela Uredbu kojom se uređuje pravo na isplatu pomoći od strane poslodavca, dinamika isplate i način realizacije.

Više
Vesti slike

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI IZMEĐU MINISTARSTVA PRIVREDE I PREDUZETNIŠTVA U VLADI REPUBLIKE SRPSKE I MINISTARSTVA PRIVREDE U VLADI REPUBLIKE SRBIJE

Ministar privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske Vojin Mitrović sastao se u Banjaluci sa ministrom privrede u Vladi Republike Srbije Slobodanom Cvetkovićem.

Više
Vesti slike

PORESKA UPRAVA FBIH: Poreski obveznici da izmire obaveze do 29. decembra 2023. godine

Poreska uprava Federacije BiH podsjeća poreske obveznike da do 29. decembra podnesu dospjele nepodnesene poreske prijave i izmire poreske obaveze, te poslovnu 2024. započnu bez starih obaveza.

Više
Vesti slike

OSNOVANA UNIJA POSLOVNE ZAJEDNICE DIJASPORE BIH

Na forumu bh. privrednika u dijaspori, koji je održan u Frankfurtu, osnovana je Unija poslovne zajednice dijaspore Bosne i Hercegovine.

Više