Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O ZAŠTITI PRAVA NA SUĐENJE U RAZUMNOM ROKU: Usvajanje zakona doprinijeće smanjenju broja predmeta koji godinama čekaju sudski epilog

Zakonodavni odbor Narodne skupštine Republike Srpske održao je stručnu raspravu o Nacrtu zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku.

Više

FBIH: Produžen rok za subvencioniranje doprinosa

Vlada FBiH na 228. sjednici održanoj 2. jula donijela zaključak kojim se rok za podnošenje zahtjeva za subvencioniranje doprinosa za socijalno osiguranje za mjesece april, maj i juni ove godine, a sve u skladu sa korona-zakonom, a produžava do 20. jula 2020.godine.

Više

FEDERALNI KRIZNI ŠTAB: Donijeta nova odluka o mjerama i preporukama

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva donio je novu naredbu koja se primjenjuje od 11. jula i nove preporuke koje se primjenjuju od dana donošenja, te ih dostavio kriznim štabovima kantonalnih ministarstava zdravstva na daljnje postupanje.

Više

RS: Pomoć u saniranju gubitaka u sektoru transporta

Ministar saobraćaja i veza RS Đorđe Popović izrazio je očekivanje da u narednom periodu ne bude velikih problema u transportu robe i putnika, kakvi su bili u prvim mjesecima pandemije virusa korona kada su zabilježeni gubici u ovoj oblasti od 50 i 80 odsto.

Više

POJAČANE KONTROLE UGOSTITELJSKIH OBJEKATA I AUTOBUSA U SRPSKOJ

Tokom proteklog vikenda, Republička uprava za inspekcijske poslove je u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave obavila 595 kontrola u pogledu poštivanja mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, od čega je 15 bilo sa utvrđenim nepravilnostima.

Više