Zastava Srbije

ZAKON O FISKALIZACIJI: Zakon predviđa rok od pet dana za naknadno ubacivanje podataka u slučaju da u trenutku transakcije ne postoji internet veza. Obveznici ne bi trebalo da imaju dodatne troškove zbog uvođenja sistema, jer je Vlada RS predvidjela početna sredstva od 50 miliona KM

Novi Zakon o fiskalizaciji u Republici Srpskoj, koji je usvojen u četvrtak u Narodnoj skupštini RS, donijeće mnogobrojne olakšice za poslovnu zajednicu u Republici Srpskoj koja neće imati nikakvih dodatnih izdvajanja.

Više

NACRT ZAKONA O VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM SAVJETU RS: Nacrt zakona upućen u javnu raspravu u trajanju od 60 dana

Usvajanjem Nacrta zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Republike Srpske Narodna skupština je u potpunosti postupila u skladu s Ustavom BiH i Ustavom RS-a, u kojem je određeno da postoji Visoko sudsko i tužilačko vijeće koje osigurava samostalnost, nezavisnost, nepristrasnost, stručnost i efikasnost sudstva i tužilaštva, navodi Predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SUKOBU INTERESA U ORGANIMA VLASTI U FBIH: Rasprava će biti održana 16. februara 2022. godine

U skladu sa zaključcima Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Javna rasprava Zakonu o izmjenama i dopunama zakona o sukobu interesa u organima vlasti u Federacije Bosne i Hercegovine će se održati u srijedu 16.02.2022.godine sa početkom u 14:00h u sali Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Hamdije Kreševljakovića broj 3.

Više

POREZNA UPRAVA FBIH: U januaru 2022. godine uplaćeno blizu 450 miliona KM javnih prihoda

Porezna uprava Federacije BiH saopćila je podatke za januar 2022. godine o naplati javnih prihoda, broju zaposlenih u Federaciji BiH, te evidentiranom prometu putem fiskalnih uređaja.

Više