Zastava Srbije

BROJ PRIJAVA ZA KORUPCIJU U BIH OPADA, UPRKOS ŠIROKO PRISUTNOM STAVU JAVNOSTI O RASPROSTRANJENOSTI KORUPCIJE

Broj prijava za korupciju u BiH je u kontinuiranom opadanju pa je tako u 2017. godini bilo 130 prijava za korupciju, lani 116, a u prvih sedam mjeseci ove godine 68, potvrdili su za "Nezavisne" u Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH.

Više

POTREBNO ŠTO PRIJE USVOJITI ZAKON O VANJSKIM POSLOVIMA BIH: Bez njega se ovi poslovi obavljaju ad hoc i nesistematski

Bosna i Hercegovina je jedina zemlja čiji vanjski poslovi funkcionišu bez planskih dokumenata i na ad hok bazi, a zbog nepostojanja zakona o spoljnim poslovima BiH nijedno pitanje u vezi spoljne politike nije regulisano na sistemski način.

Više

ZAKON O OSNOVIMA BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA U BOSNI I HERCEGOVINI: Više od 1700 ljudi u RS upravljalo automobilima bez vozačke dozvole, stručnjaci upozoravaju na rizike ovakve prakse

"Policijski službenici MUP-a RS u prvih šest mjeseci iz saobraćaja su isključili 1.701 vozača zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje vozilom", naveli su u MUP-u za "Nezavisne".

Više

NJEMAČKA I HRVATSKA IZDALE NAJVIŠE BORAVIŠNIH DOZVOLA GRAĐANIMA BIH: Broj onih koji odlaze u konstantnom porastu, u posljednjih 5 godina zemlju na ovaj način napustilo 150.000 ljudi

Čak 53.520 državljana Bosne i Hercegovine samo u prošloj godini prvi put dobilo je boravišnu dozvolu u nekoj od zemalja članica Evropske unije, pokazuju zvanični podaci statističke kancelarije Evropske zajednice Eurostata.

Više