Zastava Srbije
Vesti slike

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Nastavlja se saradnja s ciljem skraćivanja trajanja izvršnog postupka i vremena potrebnog za naplatu potraživanja

U organizaciji Odjela za unapređenje efikasnosti i kvalitete rada sudova Sekretarijata VSTV-a BiH, 04. juna 2024. godine upriličena je posjeta Švedske agencije za izvršenje Općinskom sudu u Sarajevu.

Više
Vesti slike

ZAKON O KONTROLI I OGRANIČENOJ UPOTREBI DUHANA, DUHANSKIH I OSTALIH PROIZVODA ZA PUŠENJE: Zakon donosi značajne promjene u regulaciji pušenja u zatvorenim javnim i ugostiteljskim objektima širom Federacije BiH, a podzakonski akt pruža jasne smjernice i precizira uslove koje je potrebno ispuniti kako bi se ispoštovale zakonske odredbe

Implementacija Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje ("Sl. novine FBiH", br. 38/2022 – dalje: Zakon) počela je donošenjem Pravilnika o uslovima za posebne prostore za pušenje u smislu izuzetaka od zabrane pušenja ("Sl. novine FBiH", br. 41/2024 – dalje: Prvilnik), koji je objavljen u Službenim novinama Federacije 5. juna, a stupa na snagu 13. juna ove godine.

Više
Vesti slike

ODLUKA O ZADUŽENJU FBIH PUTEM PETOGODIŠNJIH OBVEZNICA: Vlada FBiH odobrila zaduženje od 40 miliona maraka

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je novu odluku o zaduženju i to putem petogodišnjih obveznica s ciljem prikupljanja novca za finansiranje izdataka utvrđenih budžetom za 2024. godinu.

Više
Vesti slike

CENTRALNA BANKA BIH: Devizne rezerve na kraju aprila smanjene na 15,87 milijardi KM

Devizne rezerve Centralne banke BiH na kraju aprila iznosile su 15,87 milijardi KM i manje su za 160 miliona KM u odnosu na prethodni mjesec.

Više