Zastava Srbije

VIJEĆE MINISTARA BIH: U planu reforma pravosuđa i nastavak gradnje Koridora 5C

Vijeće ministara BiH objavilo je program rada za 2023. godinu koji predstavlja godišnji planski dokument i skup rezultata koje Vijeće ministara planira ostvariti u periodu od godinu dana.

Više

ZAKON O PRAZNICIMA RS: Neradni dani za vaskršnje praznike 14, 16. i 17. april 2023. godine

U dane pravoslavnog Vaskrsa, koje je po Zakonu o praznicima Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 43/2007 i "Sl. glasnik BiH", br. 77/2016 - rješenje US BiH) vjerski praznik, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani biće:

Više

U PRIPREMI IZMJENE I DOPUNE ZAKONA O POREZU NA DODATU VRIJEDNOST: Privrednici će inicirati povrat poreza mladima pri kupovini prve nekretnine

Privrednici iz Republike Srpske će u narednom periodu uputiti inicijativu institucijama BiH kako bi se omogućilo da mladima u kupovini prve nekretnine bude vraćen porez na dodatu vrijednost (PDV).

Više

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE BIH: Građani da prijave nelegalnu prodaju akciznih proizvoda

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH pozvala je građane da prijave nelegalnu prodaju akciznih proizvoda, jer su prihodi od akciza značajni u ukupno prikupljenim prihodima od indirektnih poreza koji se uglavnom koriste za punjenje entitetskih i budžeta Brčko distrikta.

Više