Zastava Srbije

DOM NAROD PARLAMENTA FBIH: 17. januara 2023. godine Konstituirajuća sjednica Doma naroda

Zakazana Konstituirajuća sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, za utorak, 17. januara 2023. godine u 12. sati

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FBIH: Usvojena Odluka o izboru predsjednika, zamjenika predsjednika i članova radnih tijela Predstavničkog doma

Nakon što je na prethodnoj sjednici imenovano rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (BiH), kojeg čine predsjedavajuća Mirjana Marinković Lepić (Naša stranka) te dopredsjedavajući Edina Gabela (SBiH) i Mladen Bošković (HDZ BiH), održan je nastavak konstituirajuće sjednice ovoga Doma.

Više

VLADA RS: Utvrđivanje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje

Vlada Republike Srpske donijela je, na 3. sjednici, u Banjaluci, Odluku o utvrđivanju mjesečnog iznosa novčanog primanja nezaposlenog roditelja četvoro i više djece u Republici Srpskoj. Odlukom je utvrđeno novčano primanje u mjesečnom iznosu od 750,00 KM, te da se na ovo primanje plaća porez i pripadajući doprinosi u skladu sa zakonom kojim se uređuju doprinosi. Imajući u vidu član 8. Zakona o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj, koji je Narodna skupština Republike Srpske nedavno usvojila, bilo je potrebno da Vlada Republike Srpske donese Odluku o utvrđivanju mjesečnog iznosa novčanog primanja nezaposlenog roditelja četvoro i više djece u Republici Srpskoj.

Više

VLADA FBIH: Utvrđen Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima

Vlada Federacije BiH je na sjednici u Sarajevu, a na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine, dala saglasnost na veleprodajnu cijenu prirodnog gasa za distributivna privredna društva na području Federacije BiH, počevši od 1.1.2023. godine, koja iznosi 990 KM/1.000 Sm3 odnosno 0,990 KM/Sm3.

Više

ZAKON O PREVENCIJI I SUZBIJANJU KORUPCIJE KS: Zakon se primjenjuje od 1. januara 2023. godine

Sukob interesa, odnosno nedozvoljeno obavljanje više javnih funkcija istovremeno, jedna je od najvećih boljki u BiH, ali protiv koje se nadležni, po mišljenju mnogih, ne žele boriti, jer im odgovara sjedenje na dvije ili više fotelja i punjenje njihovih novčanika.

Više