Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

ZAKON O CENTRALNOJ BANCI BIH: Zakon ne poznaje ni tehnički ni v.d. mandat

Mandat članovima Upravnog odbora Centralne banke BiH, a samim tim i guverneru Senadu Softiću, istekao je 10. avgusta, a s obzirom na to da Zakon o Centralnoj banci Bosne i Hercegovine ("Sl. glasnik BiH", br. 1/1997, 29/2002, 8/2003, 13/2003, 14/2003 - ispr., 9/2005, 76/2006 i 32/2007) ne poznaje ni tehnički ni v.d. mandat, veliko je pitanje kako će ova institucija funkcionisati u budućnosti.

Više

NACRT ZAKONA O JAVNIM PRIHODIMA U FBIH: Nacrt zakona ušao u proceduru

Novi zakon o javnim prihodima u Federaciji BiH koji je u formi nacrta došao pred delegate omogućio bi pravedniju preraspodjelu sredstava po kantonima.

Više

EU U BIH POKRENULA PROJEKAT ODRŽAVANJA SKUPŠTINA GRAĐANA

Kancelarija EU u BiH pokrenula je projekat održavanja Skupština građana, u kojem bi se po već oprobanom receptu u mnogim demokratskim zemljama, običnim građanima dala prilika da predlažu rješenja za probleme u društvu.

Više

DIREKCIJA ZA EVROPSKE INTEGRACIJE: Fale prevodioci za EU dokumentaciju

Direkcija za evropske integracije (DEI) u narednoj godini planira nastaviti prevođenje dokumenata bitnih za proces integracije BiH u Evropsku uniju te je, u realizaciji tog plana, već targetirala potencijalne rizike, a jedan od njih je i moguć slab odziv prevodilaca.

Više