Zastava Srbije

ODLUKA O NOVOM VISOKOM PREDSTAVNIKU ZA BIH MOŽE BITI DONESENA U NAREDNIH NEKOLIKO SEDMICA

Zbog situacije uzrokovane kovidom i činjenicom da nisu svi ključni ljudi imenovani u administraciji Džoa Bajdena, novog američkog predsjednika, došlo je do kašnjenja donošenja odluke o izboru novog visokog predstavnika.

Više

NOVI ZAKON O PORIJEKLU I POREZU NA NEZAKONITO STEČENU IMOVINU: Fizička lica biće dužna da dokažu da su uvećanu imovinu stekla na različit način

Poslanici u Narodnoj skupštini uskoro bi trebalo da raspravljaju o Zakonu o porijeklu imovine i porezu na nezakonito stečenu imovinu.Predlagač navodi da će na udaru biti imovina onih koji je nisu prijavili, nisu platili porez, kao i onih kod kojih postoji razlika između ličnih primanja i vrijednosti imovine.

Više

PRAVILNIK O POSTUPKU PRIJEMA U DRŽAVLJANSTVO BOSNE I HERCEGOVINE LICA KOJA SE SMATRAJU OD NAROČITE KORISTI ZA BOSNU I HERCEGOVINU: Od početka godine državljanstvo po ovom osnovu dobilo više osoba nego što ih prosječno za godinu dana dobije

BiH ima Pravilnik o postupku prijema u državljanstvo bosne i hercegovine lica koja se smatraju od naročite koristi za Bosnu i Hercegovinu ("Sl. glasnik BiH", br. 67/2009), a samo od početka godine je, prema tom osnovu, u knjige upisano osoba koliko inače bude u prosjeku tokom 12 mjeseci.

Više

STATUS KANDIDATA ZA ČLANSTVO U EU BIH MOŽE DOBITI DO LJETA

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija smatra da BiH do ljeta može dobiti kandidatski status za članstvo u EU, što obrazlaže stavovima Evropske komisije i drugačijim pogledom prema zapadnom Balkanu, a samim tim i prema BiH.

Više

PROIZVOĐAČKE CIJENE INDUSTRIJSKIH PROIZVODA U BIH VEĆE ZA 0,3 ODSTO

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u januaru veće su za 0,3 odsto nego u prethodnom mjesecu, te za 0,1 odsto u odnosu na januar prošle godine, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

Više