Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

ZASTUPNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Podržani Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, te izmjene Zakona o plaćama i naknadama, kao i Zakona o službi u Oružanim snagama BiH

Članovi Zastupničkog doma državnog Parlamenta podržali su izmjene Izbornog zakona kojim je predviđeno uvođenje skeniranja glasačkih listića prilikom brojanja glasova, kao i videonadzora na biračkim mjestima.

Više

9. MARTA 2018. GODINE SJEDNICA TIMA ZA PRIPREMU ODGOVORA USTAVNOM SUDU BiH

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sazvao je za petak, 9. marta 2018. godine, u 13.00 časova prvu sjednicu Tima za pripremu odgovora i učešće u odbrani povodom zahtjeva deset delegata u Vijeću naroda za ocjenu ustavnosti člana 2. stav (1) Zakona o Danu Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 113/2016).

Više

ZAKON O RAVNOPRAVNOSTI POLOVA U BOSNI I HERCEGOVINI: Ni jedna vlada u BiH ne poštuje Zakon

Centri civilnih inicijativa upozoravaju na neprihvatljivo stanje da se ženama u BiH uskraćuju prava koja su im garantovana zakonom.

Više

ZAKON O ORUŽJU I MUNICIJI RS: MUP predlaže izmjenu roka za zamjenu oružnih listova kojima je istekao rok važenja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske predložiće izmjene Zakona o oružju i municiji Srpske u dijelu koji se odnosi na rok za zamjenu oružnih listova kojima je istekao rok važenja, s obzirom da veliki broj građana u predviđenom roku nije izvršio ovu obavezu, a iskazali su namjeru da zadrže oružje.

Više