Zastava Srbije
Vesti slike

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom sjednice, koja se održala 08. februara 2024. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositeljice pravosudne funkcije u Bosni i Hercegovini.

Više
Vesti slike

VLADA FBIH: Utvrđen novi Nacrt zakona o likvidacijskom postupku

Vlada Federacije BiH utvrdila je, na sjednici u Sarajevu, na prijedlog Federalnog ministarstva pravde Nacrt zakona o likvidacijskom postupku i uputila ga u parlamentarnu proceduru. Predlagač je u razlozima za donošenje potpuno novog teksta zakona, između ostalog, naveo da se izradi pristupilo uzevši u obzir sve činjenice koje ukazuju na praznine i nedorečenosti u postojećem zakonu, kao i preporuke proizašle iz konkretnih slučajeva u sudskoj praksi.

Više
Vesti slike

VLADA RS: Utvrđeni prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Porodičnog i zakona o parničnom i o vanparničnom postupku, te Nacrt zakona o samostalnim preduzetnicima

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 56. sjednici u Banjaluci, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Porodičnog zakona, po hitnom postupku.

Više
Vesti slike

RADNI TEKST PRAVILNIKA O STRUČNOM OSPOSOBLJAVANJU LICA KOJA RUKUJU SA SUPSTANCAMA KOJE OŠTEĆUJU OZONSKI OMOTAČ I ZAMJENSKIM SUPSTANCAMA: Rok za sugestije 15 dana

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS obavještava zainteresovanu javnost da je pripremljen radni tekst Pravilnika o stručnom osposobljavanju lica koja rukuju sa supstancama koje oštećuju ozonski omotač i zamjenskim supstancama.

Više