Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojen Zakon o dopuni Zakona o tržištu hartija od vrijednosti

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na 20. redovnoj sjednici Zakon o dopuni Zakona o tržištu hartija od vrijednosti - po hitnom postupku.

Više

ZAKON O ORUŽJU I MUNICIJI UNSKO-SANSKOG KANTONA: Novim Zakonom najviše su nezadovoljne lovačke organizacije

Novi Zakon o oružju i municiji Unsko-sanskog kantona ("Sl. glasnik Unsko-sanskog kantona", br. 15/2021), koji je stupio na snagu prije nekoliko mjeseci, u potpunosti bi mogao ugasiti airsoft sport, koji je sve popularniji u ovome kantonu, kažu ovdašnji zaljubljenici u taj sport.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O NEPOKRETNOJ IMOVINI KOJA SE KORISTI ZA FUNKCIONISANJE JAVNE VLASTI: Nepokretna imovina koja se smatra vlasništvom subjekata javne vlasti Republike Srpske, a koju oni koriste za obavljanje njihove osnovne djelatnosti, po sili zakona postat će svojina tih subjekata

Vlada Republike Srpske prošle sedmice je utvrdila Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, i već je na dnevnom redu Narodne skupštine RS-a po hitnoj proceduri.

Više

NACRT ZAKONA O VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM SAVJETU RS: Misija OEBS ne podržava Nacrt zakona

Misija OEBS u Bosni i Hercegovini osudila je "najavu političkih stranaka iz Republike Srpske o osnivanju entitetskog Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, i razvlašćivanju tog tijela na državnom nivou".

Više