Zastava Srbije

ZAKON O DOPUNI ZAKONA O TRŽIŠTU HARTIJA OD VRIJEDNOSTI: Javna ponuda akcija emitenta može se okončati prije isteka roka za upis i uplatu i u slučaju da su vlasnici akcija, koristeći pravo preče kupovine, upisali i uplatili najmanje 60 odsto akcija

09.02.2022.


Narodna skupština Republike Srpske usvojila je po hitnom postupku Zakon o dopuni Zakona o tržištu hartija od vrijednosti.

Cilj ovog akta je da privrednim društvima bude omogućen efikasniji pristup izvorima kapitala u okolnostima njihove smanjene likvidnosti usljed ekonomskih poremećaja prouzrokovanih pandemijom virusa korona.

Dopuna Zakona o tržištu hartija od vrijednosti predložena je s ciljem da se privrednim društvima omogući efikasniji pristup izvorima kapitala u okolnostima njihove smanjene likvidnosti usljed ekonomskih poremećaja prouzrokovanim pandemijom virusa korona, rekla je pomoćnica ministra finansija Republika Srpske Snježana Rudić.

Rudićeva je rekla da se ovim zakonom stvara pravni osnov da se javna ponuda akcija emitenta može okončati prije isteka roka za upis i uplatu i u slučaju da su vlasnici akcija, koristeći pravo preče kupovine, upisali i uplatili najmanje 60 odsto akcija.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 08.02.2022.

Naslov: Redakcija