Zastava Srbije

ZAKON O UBLAŽAVANjU NEGATIVNIH EKONOMSKIH POSLjEDICA: Propisuje se obavezno zdravstveno osiguranje svim građanima Federacije za vrijeme trajanja stanja nesreće, odnosno istekom tridesetog dana poslije proglašenja prestanka stanja nesreće. Stanje nesreće prestalo važiti 31. maja 2020. godine

Brojni građani Federacije BiH koji su očekivali da će uživati povlastice Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica ("Sl. novine FBiH", br. 28/2020) još jedan mjesec ostali su začuđeni kad su kod nadležnih institucija, prvenstveno Zavoda za zdravstveno osiguranje, dobili odbijenicu.

Više

FBIH: Po osnovu izvršnih sudskih presuda koje se odnose na kolektivne ugovore, duguje se više od 500 miliona KM

Federacija Bosne i Hercegovine, zajedno sa kantonima, po osnovu izvršnih sudskih presuda koje se odnose na kolektivne ugovore, duguje najmanje pola milijarde maraka.

Više

MINISTARSTVO PROSVJETE I KULTURE RS: Bez prekvalifikacija iz drugih struka u zdravstvo

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u narednom periodu neće odobravati prekvalifikacije i dokvalifikacije iz drugih struka u zdravstvo, već samo unutar zdravstvene struke za drugo zanimanje.

Više

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE BIH: Opao povrat poreza na dodatu vrijednost

Stranim državljanima je u maju i junu odobren povrat poreza na dodatu vrijednost u vrijednosti od oko 1,33 miliona konvertibilnih maraka. To je gotovo upola manje nego u istom periodu prošle godine.

Više